Kuka on Sydämellinen Järjenääni blogin taustalla?

”Korhosen Eeva täällä moi/hei/terve”… Hyvin tyypillinen tapa minulle aloittaa puhelu, kun soitan jonnekin tai jos soitan tutuille, niin saatan sanoa ”Eeva tässä, (moikka,) kuule…” Vastaavasti kun vastaan puhelimeen, niin virallinen vähän napakan kuuloinen ”Korhonen” tai sitten vähän kysyvällä loppunosteella ”Eeva” tai riippuen henkilöstä pelkkä iloinen ”No, moikka tai Nooh?”

Kukas tää Eeva sitten on?

Taidan olla parhaassa iässäni oleva sairaanhoitaja, vanhempi, aktiivinen Tehyläinen ja Liike Nyt aluevaaliehdokas. Työkokemusta minulla on pitkälti yli 15 vuoden ajalta, niin perusterveydenhuollosta kuin erikoissairaanhoidosta. Olen työnohessa, omalla ajalla tehnyt gastroenterologisen hoitotyön ja diabeteksen hoidon erikoistumisopinnot ja tällä hetkellä viimeistelen Kliininen Asiantuntija YAMK- tutkintoa. Työskentelen Siun Sotella Joensuun Keskussairaalassa, jossa olen ollut vuodesta 2007 lähtien töissä. Työn lisäksi olen Tehyn Siun soten ammattiosaston hallituksessa, sekä aloitan vuonna 2022 Pohjois- Karjalan Sairaanhoitajat kummina sairaanhoitajan opinnot aloittavalle ryhmälle. Tehtäväni on tukea opiskelijoita ammatillisessa kasvussa ja mentoroida. Suunnittelemme ryhmän kanssa toiminnan sellaiseksi kuin ryhmä toivoo sen olevan. Olen todella innoissani tästä pestistä. Lisäksi tietysti olen sormet ja varpaat ristissä, että alueemme ihmiset uskoisivat ja luottaisivat minuun niin, että 1.3.2022 olisin myös aluevaaleissa valitun valtuuston jäsen.

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, jonka ensi askeleet ovat 80-luvulla, kun olin isäni mukana Enon Demareiden erilaisissa tilaisuuksissa arvanmyyjänä ja muuten vain mukana menossa. Kotona iltaisin kuului tuttu kirjoituskoneen naputus, kun isä kirjoitti pöytäkirjoja puhtaaksi keittiönpöydän ääressä. Tietysti matkin isääni ja välillä kirjoittelin omia pöytäkirjojani ”huippusalaisella krytokoodilla”. Yläasteikäisenä menin oppilaskuntaan mukaan ja sen jälkeen olen aina ollut enemmän tai vähemmän mukana kaikessa puuhassa.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on pitkäjänteistä työtä, jossa tuloksien näkyväksi tuleminen ei ole kärsimättömän työtä. Välillä joutuu puremaan hammasta, kun asiat eivät mene eteenpäin ja välillä sitten ne menevät ihan omalla painollaan. Omasta elämäntilanteista johtuen välillä sitä on aktiivisempi ja välillä enemmän taustalla, kunhan vain saa tehdä tätä työtä. Ehkäpä tässä pitää olla tiettyä mielenlaatua, että tykkää tästä puuhasta.

Minulla on johtoajatuksena työskentelyssäni, tee asiat niin, että voit seistä sanojesi takana. Perusta mielipiteesi tutkittuun tietoon ja tarkistele asioita myös kriittisesti. Jos kritisoit asiaa, ole valmis esittämään myös oma ratkaisusi. Puhu asioista sanoilla, jotka kuulija ymmärtää. Tarvittaessa osaa nostaa käsi virheen merkiksi, ota opiksi ja jatka eteenpäin. Kaikkein tärkeintä on se, että yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa riitelevät asiat eivät ihmiset, joten ole kohtelias.

Blogini tulee käsittelemään matkaani Liike Nyt ehdokkaana tulevissa aluevaaleissa ja toivottavasti myös valtuutettuna sekä aktiivisena Tehyläisenä. Tavoitteenani on saada avattua soteuudistuksen terminologiaa ja kokonaisuuksia kansantajuiseen muotoon, eli mistä näissä vaaleissa ja tulevan valtuuston toiminnassa on kyse. Sekä lisäksi kirjoitan omia ajatuksiani ja mielipiteitäni ajankohtaisista asioista.

Tervetuloa mukaan matkaan

#sydamellinenjarjenaani #KorhosenEeva #liikenyt #liikenytjoensuu #aluevaalit2022 #aluevaaliehdokas #tehy #tehyläinen #sairaanhyvähoitaja #sairaanhoitaja