Ehdokaana olo ja elo – vaalit ovat ihmisen parasta aikaa

On olemassa sanonta, että vaalit ovat ihmisen parasta aikaa. Sanonta pitää kohdallani totta, koska tämä ajoittain jopa hektinen kenttätyö, jota tehdään pari kuukautta ennen vaalipäivää, vie mukanaan.

En oikein osaa sanoa, että mikä siinä on, että joka kerta kun tekee työtä ehdokkaana, niin siitä vain nauttii. Ehkä se on sitä, kun teet työtä sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa ajatukset menee yksiin, niin on vain kivaa tehdä yhdessä asioita. Nautin myös erilaisten ihmisten kanssa keskusteluista. Haluan ymmärtää, miksi toinen ajattelee asioista aivan eri lailla, eri näkökulmasta kuin minä. Olen kiinnostunut näkemyksistä aidosti, koska toiselta voi aina oppia uutta.

Vaalityö imaisee tahtomattaan mukaansa. Ajatukset täyttyvät siitä, kuinka oma viesti ja ajatukset saavuttavat parhaiten äänestäjät ja vielä niin että saisin sen luottamuksen, että minua äänestettäisiin. Millaisen vaaliesitteen tekisin? Mitkä asiat nostan omista ajatuksistani ja puolueen teemoista näkyville työssäni? Mitä tarjottavaa minulla on äänestäjille? Kaikenlaisia ajatuksia risteilee päässä ja niistä on hyvä päästä puhumaan ja pallottelemaan ideoita toisen ehdokkaan kanssa.

Vaalien alla tulee myös todettua, että aika on rajallista ja tunnit vuorokaudessa eivät tahdo riittää siihen kaikkeen mitä haluaisi tehdä. Toden totta, kalenteri alkaa työvuorojen lisäksi täyttymään erilaisista tapahtumista, kokouksista, palavereista, määräajoista, talkoilusta ja tehtävälistoista. Tämä vaatii jo perheeltäkin ymmärrystä. Kuitenkin olen aina ajatellut, että perhe on tärkein, olipa vaalit menossa tai ei, aina joutuu priorisoimaan. Oikeastaan tähän voisi sanoa, että tärkein työ tehdään vaalien välillä ja vaaleissa katsotaan työn tulokset. Pikavoittoja tässä hommassa ei ole.

Teen tätä työtä aina kaikesta sydämestäni ja haluni päästä vaikuttamaan meitä kaikkia koskeviin asioihin on valtava. Siksi olen mukana tässä Liike Nytin jäsenenä/ ehdokkaana ja aktiivisena Tehyläisenä.

Vaalit ovat nyt, mutta myös muita vaaleja tulee, sen vuoksi vaalityön tekeminen on harrastus, jossa rakennetaan pohjaa ja kasvetaan luottamuksen arvoiseksi. Ehkä joku päivä tämä työni kantaa hedelmää.

#sydamellinenjarjenaani, #KorhosenEeva, #ehdokkaanaolojaelo, #liikenyt, #aluevaalit2022