Ehdokaskuvauspäivä

Yksi vaalikampanjan ehkä jännimpiä päiviä on ehdokaskuvauspäivä. En oikein koskaan ole osannut olla sinut kameran edessä tai en ole pitänyt itseäni mitenkään valokuvauksellisena. Joskus kuvat onnistuvat ja joskus ei. Nykypäivän somemaailmassa, jossa omaa kuvaansa voi aina muokata erilaisilla tehosteilla tai suodattimilla ja käsitellä kuvaa mieleisekseen, itse ainakin pyrin olemaan oma itseni päästä varpaisiin. Miksi muokata kuvaa sellaiseksi, ettei äänestäjät tunne sinua sitten kasvotusten?

Ehdokaskuva on kuitenkin virallinen edustuskuva, joten tällä kertaa ajattelin, että panostetaan siihen kunnolla. Ajatus lähti siitä, kun olin jo edellisellä kampaajakäynnilläni varannut seuraavan ajan itselleni, niin käynpä ensiksi oman kampaajani käsittelyssä ja siitä sitten voi mennä ehdokaskuvaan valokuvaamoon. Ehdokaskuvausta edeltävällä viikolla olin käymässä kosmetologini Niinan luona, jossa sitten tuli puheeksi ehdokkuuteni. Meillä oli aiemmin ollut puhetta, että olisi joskus kiva, että tulisi otettua itsestään kunnolliset kuvat, jota varten olisi hiukset laitettu ja kasvot meikattu. Nyt sitten Niina sanoi, että hänellä olisi sopiva kuvauspäivänäni sopiva rako varauskirjassa juuri ennen valokuvausta, no siitä se ajatus sitten lähti. Olin jo etukäteen järjestänyt kuvauspäivän itselleni vapaaksi, että saan hoitaa tämän homman rauhassa.

Aamulla yhdeksän aikaan menin Visio 4:ään Kirsin käsittelyyn, istuuduin tuoliin ja tuumasin ”Arvaas mitä, mulla on tänään ehdokaskuvauspäivä ja miun slogan on sydämellinen järjenääni. Joten toivoisin, että taiot minulle pehmeän lämpimän ulkonäön”. Kirsi innostui heti ajatuksesta ja kun hän on ollut minun luottokampaajani lähes 10 vuoden ajan, niin olin hyvissä käsissä. Kirsi taikoi minulle pehmeän, lämpimän suklaanruskeansävyn hiuksiini, jossa on hitunen kuparin pigmenttiä. Siisti vielä latvat ja lopuksi teki kauniit laineet latvoihin. Kirsin käsittelystä pienellä kiireellä porhalsin sitten Niinan lempeään käsittelyyn.

Aikataulu oli todella tiukka, mutta Niina jos kuka osaa tehdä ihmeitä 45min aikana. Tässäkin auttoi se, että Niina on ollut minun kosmetologini yli 5 vuoden ajan, joten hän tuntee minut, niin sävelet olivat selvät. Niina on koulutukseltaan myös kampaaja- maskeeraaja, joten olin ammattilaisen hyvissä käsissä. Niina loihti minulle pehmeänkevyen, luonnollisen kuvausmeikin, joka korosti minun parhaita puoliani, eli suuria sinisiä silmiäni. Ero ammattimeikkaajan ja oman meikkauksen välillä on valtava ja se nautinto, joka siitä tulee, kun sinut laitetaan kuntoon, on sanoin kuvaamaton. Minä ainakin nautin ja mielelläni maksan palveluista ammattilaiselle. Viimeisenä Niina laittoi kasvoilleni tähtipölyä tuomaan iloa, onnea, rakkautta ja hyvää oloa. Niinan luolta lähtiessäni lauleskelin ”I’m so pretty, oh so pretty…” ja kasvoillani loisti hymy, jopa aurinkokin paistoi marraskuun pakkaspäivässä.

Aluevaalien ehdokaskuvaukset Liike Nyt:lle Joensuussa tekee Valokuvaamo Kuvamestarin Pasi Väänänen. Onneksi Pasi sai minut rentoutumaan hyvin ja kuvaus onnistui hyvin. Heti löytyi kaksi kuvaa, joissa näytin ihan omalta itseltäni. Nyt minusta on kaksi hyvää virallista kuvaa, joita voin käyttää ehdokastyössäni ja muutenkin.

Kaikkien kolmen ammattilaisen kädenjäljestä välittyy minun persoonani ja sydämellinen järjenääni.

KIITOS TÄSTÄ PÄIVÄSTÄ

Visio4, Kirsi

Pinni &Puuteri, Niina

Valokuvaamo Kuvamestari, Pasi

#sydamellinenjarjenaani, #KorhosenEeva, #pinni&puuteri, #Visio4, #kuvamestari, #ehdokaskuvaus #aluevaalit2022, #liikenyt