Kummisairaanhoitaja

Pohjois-Karjalan Sairaanhoitajat ry kyseli jäsenistöltään halukkuutta lähteä kummisairaanhoitajaksi vuonna 2022 aloittaville opiskelijaryhmille. Kummisairaanhoitajan tehtävänä on kulkea opiskelijoiden tukena ja mentorina koko opiskeluajan. Se mitä se sitten on konkreettisesti, muotoutuu jokaisen ryhmän ja kummin mielessä sopivaksi.

Laitoin hakemuksen sisään ja tulin valituksi yhdeksi uudeksi kummiksi. Olen aina tykännyt ohjata opiskelijoita ja vaikka minulla ei ole ollut aina omaa opiskelijaa, niin olen aina sanonut, että minun mukaani saa tulla, jos sattuu että ohjaajan kanssa aikataulut eivät natsaa. Nyt kun en tee varsinaista potilastyötä ja näin ollen ei ole mahdollisuutta olla opiskelijaohjaaja ajattelin, että tämä kummius täyttää sen aukon työnkuvassani. Tämä tehtävä perustuu vapaaehtoisuuteen ja enkä todellakaan saa mitään rahallista korvausta työstäni.

Meillä on ensimmäinen kokoontuminen tulossa tammikuussa 2022 ja odotan sitä mielenkiinnolla, tukena tässä työssä minulla on Pohjois-Karjalan sairaanhoitajat ja muut kummit. Toivon todella, että minulla olisi paljon annettavaa opiskelijaryhmälleni ja että he myös kysyvät minulta asioita sekä haastavat minua ajattelullaan.

Itselläni tulee tasan 20 vuotta omien opintojen aloittamisesta tammikuussa. 7.1.2002 astelin sisään Mikkelin ammattikorkeakoulun Savonlinnan yksikön Hoitoalan kampuksen auditorioon. Meitä aloitti silloin 2 ryhmää, SH9/TH6/1 ja SH9/TH6/2. Itse kuuluin jälkimmäiseen, opiskeluajoilta minulla on säilynyt yksi hyvä ystävä sekä ajan myötä olen palannut yhteen oman ryhmäläisteni kanssa kollegoina työssäni. Opiskeluyhteisömme oli aivan huippu, meitä oli monenlaisia persoonia, mutta me olimme kyllä ihan kultaa (tosin meidän ryhmänohjaajamme Sirkka, saattoi olla eri mieltä).  Aika on kulunut todella nopeaan, tuntuu kuin omasta opiskeluista ei ole mennyt aikaa kuin muutama vuosi. Mutta toisaalta tilinauhassa näkyy kokemuslisät 15 vuoden ajalta, joten pakko kai se on uskoa, että aikaa on mennyt enemmän kuin miltä se tuntuu.

Eniten toivon, että opiskelijaryhmäni hitsautuu yhteen samalla tavalla kuin omani hitsautui ja että 20 vuoden päästä hekin näkevät toisensa ystävinä ja kollegoina.

Sairaanhoitajaliiton jäsenmerkki

#sydamellinenjarjenaani, #KorhosenEeva, #sairaanhoitaja,  #sairaanhoitajaliitto, #kollegiaalisuus, #kummisairaanhoitaja